Okręg 6

Okręg 6 Metodologia walk kuchennych

Jak zaczynasz myśleć o zdrowym jedzeniu to najbardziej przerażają Cię dwie rzeczy: wszystkie te zdrowe produkty przecież nie są smaczne, a poza tym kto by miał czas na przygotowywanie tego wszystkiego. Prawda? I na myśleniu się zazwyczaj kończy  🙂 a co gdyby się okazało, że to nieprawda, że zdrowe posiłki mogą być bardzo smaczne nawet dla Ciebie, a ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu? Gdyby jednak udało Ci się wykrzesać odrobinę wysiłku dla dobra samego siebie i przyrządzić coś raz na jakiś czas, a potem może troszkę częściej? Metodologia walk kuchennych to nasz dziennik z informacjami co przyrządzamy do jedzenia, jak nam się to udaje lub nie i jaki z tego mamy pożytek i jak czerpiemy z tego radość. To nie jest miejsce na gotowe przepisy, chociaż takowe pewnie również się tutaj znajdą. To jest nasza filozofia jedzeniowa w postaci tego co udało nam się stworzyć wraz z informacjami, dlaczego właśnie jemy to co jemy, jak robimy to co jemy i jakie nam to daje efekty 🙂

Zobacz Posty w tym okręgu

Wędzić każdy może…

Jajo jajko jajeczko…

C jak chleb…

Nie taka dynia straszna …

Impresje, improwizacje, inspiracje i inne imprezowe idee…

Krótki epizod z truskawkami

Malina w płynie

Pomidorowo mi – cudowne właściwości jednego z najpopularniejszych warzyw w Polsce

A w tym roku na Święta – jabłecznik Babci

Placuszki ryżowe z borówkami

Szybkie pieprzne wiśnie